Over mij

Het-begin-in-de-jaren-70Het is begonnen in 1972 in Hoogwoud (NH) met het vinden van een jonge houtduif. Deze heb ik toen naar de buurman gebracht die duiven had destijds. Het duifje haalde de volgende dag niet en als troost kreeg ik van de buurman 2 duiven die gehuisvest werden in een konijnenhok. Verder kreeg ik van de buurmannen Coenraads en Stekelenburg nog wat duiven en ook van Wout van Raayen en van van Veen uit Amsterdam oost.

In 1973 ben ik lid geworden van P.V. Koggeland in Twisk en ik heb toen de gewone vitesse- en midfondvluchten gevlogen.

1e-duivenhok-in-lelystadIn 1977 ben ik samen met mijn ouders verhuist naar Lelystad. Tot 1986 werd er op het ouderlijke adres gevlogen met duiven van Co Rood en duiven van Beekman uit Diemen via mijn vader. Daarna ben ik gaan wonen op de Vecht in Lelystad. Ik had daar een huis met een klein tuintje, maar desondanks een groot hok.

In 1990 ben ik verhuisd naar de Berkel in Lelystad. Daar was de tuin vele malen groter en ik heb daar jaren het volledige programma gevlogen van vitesse tot overnachtfond. Toch heb ik in 1998 besloten om te stoppen.

1 jaar later ben ik toch weer begonnen met de combinatie. Ik kweekte en vloog alleen met de jonge duiven. Deze jongen werden aan het einde van het seizoen overgewend.

In 2004 wou ik toch weer mee doen aan “alle” vluchten en ben ik voor mijzelf begonnen onder de naam “Joffertje” met wisselend succes. Ik heb toen in 2006 alles radicaal opgeruimd en ben duiven gaan halen in Belgi├ź bij Mark van Daele en toen ben ik ook weer beginnen te vliegen onder mijn eigen naam H. Joffer. En dat is dus eigenlijk het begin van de huidige resultaten.

Hieronder staan enkele foto’s van mijn huidige hokken.

1e jonge duivenhok

1e jonge duivenhok


2e jonge duivenhok

2e jonge duivenhok


Kweekhok met opslah

Kweekhok met opslah


Vlieghok

Vlieghok

Reacties zijn gesloten.